Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, na kierunku Dietetyka. Na co dzień pracuje w Zespole Żłobków nr 2 oraz firmie cateringowej RevoltaFood, gdzie czuwa nad prawidłowym żywieniem maluchów. Jej marzeniem jest objęcie edukacją żywieniową już najmłodsze dzieci, dlatego stworzyła unikatowy program warsztatów kulinarno-przygodowych mających na celu zarażenie maluchów miłością do warzyw i owoców.

 

Chętnie dzieli się wiedzą i doświadczeniem, szkoląc  przyszłych intendentów w Centrum Edukacyjnym Nova. Pasjonatka dietetyki klinicznej, prowadzi indywidualną praktykę, gdzie codziennie przekonuje się, że jedzenie ma znaczenie w zachowaniu zdrowia.

Prywatnie mama dwóch córek, która nawet w domu nie wychodzi z roli dietetyka – najbardziej relaksuje się w kuchni. Swoją postawą stara się przekonać najbardziej zagorzałych sceptyków, że życie bez śmieciowego jedzenia jest naprawdę piękne.

Marika Furmańczak

dietetyk@modelarniazdrowia.pl